21 95 12 96 info@zenhuset.dk

Fusion therapy

Fusion Therapy filosofien er, at både krop og psyke er involveret i dit helbred. Derfor er det også naturligt at behandle med en helhedsindsats for at opnå hurtige og langvarige resultater. En indsats med Fusion Therapy består af flere behandlingsindsatser i samme proces.

Helt konkret består Fusion Therapy af:

  • Psykoterapi
  • Zoneterapi
  • Energioprettelse
  • Næringsoptimering

Med Fusion Therapy fokuseres på de psykiske og tankemæssige udfordringer, de fysiske og biologiske reaktioner i kroppen samt de adfærdsmæssige og sociale udfordringer. Det betyder, at du kan få én samlet behandling, der understøtter både din psyke, fysik/biologi og dit sociale liv.

Selve psykoterapien anvender jeg i fusion med de nedenstående metoder.

Visualisering / Mindfulness / åndedrætsøvelser

I tusinde af år har yoga / meditation været et “værktøj” til at åbne sind og krop samt bringe forandring. Det er en psykisk/fysisk tilgang til livet og til selvforståelse, og åndedrættet er det, der binder disse to områder sammen. Åndedrætsøvelser og visualiseringer kan derfor med kreativitet bruges til forskellige terapeutiske behov. Jeg har undervist i poweryoga, visualisering og mindfulness, og jeg tager de bedste øvelser (stress-minimering særligt i forhold til angst og depression) med ind i min praksis og lærer dig dem. Især ved stressreaktioner, angst og depression, er åndedrætsøvelser et utroligt vigtigt selvhjælpsværktøj i hverdagen.

Mindfulness

Zoneterapi

Zoneterapi er en særdeles anvendelig terapiform, til at sætte kroppen i et ”mode” med ”rest and digest”. Ved store eller langvarige stressbelastninger kører kroppens hormon og nervesystem i højberedskab. Det vil sige, at nervesystemet er aktiveret i ”fight or flight” tilstand, hvor der pumpes meget adrenalin og kortisol ud i kroppen. Denne tilstand gør, at kroppen sjældent kommer i ro, hvor den er i egentlig hvile og kan fordøje. Man føler sig derfor udbrændt over tid. Ved stressbelastninger er det derfor yderst vigtigt at hjælpe kroppen til at finde ro igen. I kombination med den psykoterapeutiske behandling er zoneterapien særdeles anvendelig til at behandle fra både en fysiologisk og psykologisk tilgangsvinkel for at opnå hurtige resultater.

Ved zoneterapi hjælpes kroppen også til at opretholde balance i organers og systemers funktioner (f. eks fordøjelse, hormon systemer, kredsløb, og nervesystem), så kroppen selv kan arbejde mere optimalt – også i pressede perioder.

Sidst men ikke mindst, vil du opleve en meget positiv velvære af at få kroppen i bedre ro, hvilket også giver fornyet energi.

Zoneterapi

Shiatzu kropszoneterapi

Jeg kombinerer ofte zoneterapien med shiatsu, som er zoneterapi udført på kroppen. Shiatsu zoneterapi er en holistisk terapiform til behandling af krop, sind og ånd. Shiatsu er gavnlig til såvel følelsesmæssig smerte og fysiske problemer som stivhed og rygsmerter, og er særdeles anvendelig til at løsne mange spændinger. Både af fysisk og psykisk karakter. Shiatsu kropszoneterapi (punktmassage der udføres uden på tøjet) kan åbne op for følelser, der har været “parkeret” i kroppen. Dette kan give følelsesmæssige udsving, når spændinger løsnes, men det giver også fornyet energi at få sådanne ”parkeringer” væk.

Shiatzu kropszoneterapi

Kostvejledning og personlig træning

Overvægt og spiseforstyrrelser bunder ofte i psykiske udfordringer og stress. Ved at supplere psykoterapeutbehandlingen med forslag til træningsprogrammer og kostvejledning samtidig med psykologbehandlinger, vil du kunne mærke store fremskridt efter bare 1 måned.

Opfølgning kan her være en stor hjælp til ændring af vaner. Vi starter med små skridt, så du kan følge med.

Kostvejledning og personlig træning

Vil du vide mere om Fusion therapy?

Har du brug for hjælp til et liv i balance, så ring til mig og få en uforpligtende snak.