21 95 12 96 info@zenhuset.dk

Parterapi

Hvordan går det i dit parforhold?

Selv i de mest solide relationer, kan du have brug for en hjælpende hånd ind imellem.

Det er de små ting, der tæller, når det kommer til at have et fyldestgørende parforhold. Har du glemt, hvad det er? Her guider jeg dig tilbage til de seks back-to-basic relationelle nødvendigheder, der former fundamentet i et omsorgsfuldt og tillidsfuldt forhold.

Vis empati

Bare det, at gøre en indsats for at forstå din partner, kan være altafgørende i et parforhold. Forsøg at sætte dig i din partners sted, og forstå det perspektiv. Det er noget af det bedste du kan gøre for dit forhold. Hvis du og din partner ofte taler om emner, hvor i prøver at forstå den anden person, udøver i empati. Hvis ikke, så er det tid til at ændre det. Din partner er ikke tankelæser, så hvis du gerne vil forstås, er det vigtigt at du begynder at åbne op og tale om dine bekymringer. Så husk at skifte tur. Prøv at lytte uden at dømme og ikke afbryde den anden. Rigtig empati kommer når du føler din partners smerte i det i taler om og så prøver at gøre noget ved det.

Reparer

I er begge mennesker. Din partner vil komme til at gøre dig ked af det og du vil gøre din partner ked af det. Det er kritisk for forholdet at i reparer det der har gjort ondt. Vær aktiv i at reparere den andens følelser ved at undskylde (hvis du ser du har såret den anden) eller sig du har givet slip på det (når du kan det, hvis du selv er såret). At lade ting gå, betyder ikke at det er okay eller du fuldt ud accepterer det den anden har gjort. Det siger bare ’Du og denne relation betyder noget for mig og jeg vil gerne arbejde igennem det’.

Sæt pris på din partner

Husk at vise din partner, hvor meget du sætter pris på ham/hende. Daglige doser af at vise, at du værdsætter din partner, betyder alt for at holde gnisten i live. Fokuser på det gode i din partner, det booster det positive i jeres forhold. Et simpelt ’TAK’ kan give forholdet en meget positiv grund følelse, fordi din partner ikke føler sig taget for givet.

Vis at din partner betyder noget for dig

Ord kan ikke stå alene, vis i dine handlinger at du ikke er ligeglad. Hvornår har du sidst gjort noget for din partner? Hvis du mangler at gøre de små ting for den anden eller ikke ved hvad der får den anden til at føle sig set, så kan forholdet ende med at være anspændt og negativt. Så er det med at få rettet op.

Vær respektfuld

Hvis du er mere respektfuld overfor alle andre end din partner, så vil dit forhold lide. At genindføre en ordentlig tone og respekt, vil have en meget positiv effekt på dit forhold og jeres følelse af at være tilfreds i det. Respekt giver en god omsorgsfuld tone, og dette åbner op for en meget tættere nærværende og ærlig kommunikation.

Prøv disse fem nemme tips:

  1. Kys den anden farvel. Den der først tager afsted, kysser den anden farvel.
  2. Hils den anden velkommen hjem. Den der er hjemme først hilsner den anden velkommen hjem.
  3. Vær enige om ikke at fornærme eller bevidst tale hinandens følelser ned, når I diskuterer.
  4. Vis at du er stolt af din partner, når I er ude offentligt. Det styrker jeres bånd og bygger tillid.
  5. Lad være med at diskutere højlydt foran andre mennesker. Det er ydmygende og vil gøre, at der kommer afstand i forholdet.

Er i kommet for langt væk fra hinanden i jeres forhold, så kan det være svært at rette op uden hjælp til både kommunikation og at lære egne følelser at kende, for også at kunne forstå den andens, for at komme videre. Her kommer parterapi ind i billedet.

Kontakt mig og bestil tid til parterapi, hvis I gerne vil have endnu mere ud af jeres forhold. Eller, hvis I er kørt lidt af sporet i en travl hverdag.

Vil du vide mere om parterapi?

Har du brug for hjælp til dit parforhold, så ring til mig og få en uforpligtende snak.