21 95 12 96 info@zenhuset.dk

Mange kontakter mig fordi de gerne vil finde mere mening med deres liv og det de laver. Er du blevet i tvivl om, om det du laver i din hverdag, egentligt er det rigtige for dig? Hvis det ikke føles helt rigtigt sådan i grundværdierne, eller du har glemt hvorfor du overhovedet valgte det, så kan det føre til udmattelse eller mangelende glæde over tid.

Der kan være mange ting på spil, som du skal have hjælp til at afklare hvis du er kørt fast, men en lille interessant selvundersøgelse, kan også give dig et praj om, hvilke retninger der giver mening for dig.

Hemmeligheden til at finde mere mening ligger i, at finde det punkt, hvor dine værdier, de ting du nyder at gøre, hvad verden har brug for, og det du er god til, krydser hinanden.

Dette er måden hvorpå det Japanske koncept Ikigai gør det simpelt. Konceptet er en lidt legende selvhjælps måde at starte din rejse mod mere mening i livet.

Ikigai handler om at have formål i livet der bringer dig glæde og mening. Det er det som skal få dig til at hoppe ud af sengen om morgenen. Og det handler om meget mere end bare penge eller en smart jobtitel, men mere om en dybere fornemmelse af at bidrage, samtidig med en oplevelse af personlig glæde. For mange mennesker kan det være en lang proces at finde livs formålet og i forhold til disse principper er hemmeligheden at finde noget der passer med dine egne værdier og som du er god til, men som også giver mening i forhold til hvad verden har brug for.

Hvis du er på denne søgen, så er et godt sted at begynde at have noget at se frem til hver morgen, hvor du får lyst til at stå op. Du kan starte med at tilføje nogle gode ritualer til din morgen, og derfra spørge dig selv om disse spørgsmål:

Hvad elsker du at lave? Dette taler til din passion.

Hvad er du god til? Dette taler til din profession.

Hvad har verden brug for? Dette taler til din mission.

Hvad kan du få penge for at lave? Dette taler til eftertragtethed

Hvis dette giver dig endnu mere lyst til at udforske dig selv, og finde ind til hvad der kan gøre dig mere glad, og give dig mere energi, så kontakt mig.