21 95 12 96 info@zenhuset.dk

Mange mennesker oplever søvnproblemer. Især i forbindelse med stress i kroppen.

Manglende søvn kan virkelig påvirke dit overskud i hverdagen, så det kan være godt at sætte tidligt ind, hvis du oplever søvnproblemer.

I forbindelse med stress kan det være svært at blive nede i søvnen, da kroppen har for meget Adrenalin og Kortisol i blodet, og kroppen er alt for meget på vagt. For mange bekymringer og tanker kan også gøre at det kan være svært at falde i søvn.

Det er vigtigt at gøre noget ved søvnproblemer, især fordi det kan være udløst af depression eller det kan lede til depression ikke at få søvn nok.

Her er tre ting der kan være en hjælp hvis du lige har oplevet søvnproblemer.

Kan du ikke få hovedet/tankerne til at stoppe?

Prøv at lave en aftalt bekymringstid (tidspunkt), hvor du giver dig selv en halv time til at tænke en situation eller en bekymring igennem, som måske har fyldt i løbet af dagen. Accepter at der er noget du prøver at forstå og finde en løsning på, i stedet for at skubbe det væk. Men beslut hvornår det er tid til at tænke på det. Når den halve time er gået, lægger du det til side, uanset om du er færdig eller ej. Den sidste time inden du skal sove, skal ikke bruges til dette. Den skal være afslapningstid.

Kan du ikke finde ro?

Det kan jo være din madras der ikke er god, eller det kan være en ide at købe en ny topmadras, f.eks med gel, hvis det er fordi du føler du bliver for varm. Hvis kroppen føles stiv og spændt, når du skal sove, kan det også være at kroppen er på overarbejde ift. stress og  det kan være en godt i det at tage 250- til 400 mg Magnesium citrat inden du går i seng. Dette vil hjæpe dine muskler til at slappe mere af. Du kan også købe magnesium til at smøre på huden.

Kan du ikke falde hen?

Hvis du ikke kan falde i søvn indenfor 20-30 minutter efter at du er gået i seng, kan du prøve at stå op igen og sæt dig op i et mørkt rum. Her kan du lytte til lidt beroligende musik, eller prøve mine forslag til vagus meditation (link). Undgå at se tv eller se på din telefon eller computer. Lad også være med at spise eller drikke (kun vand). Så snart du føler dig træt igen, så læg dig tilbage i sengen. Dette hjælpe din hjerne med at linke seng og søvn.

Der er også andre ting der spiller ind, som specifikke og gode sove og vågen tider, men hvis du har længerevarende søvnproblemer vil jeg anbefale at du kontakter mig, således vi kan arbejde mere specifikt på at løse bagvedliggende problemer.